Moleda - Duurzame Plantengezondheid

Moleda steriliseert planten en materiaal in de tuinbouwsector door middel van een gecontroleerde temperatuurcyclus met behulp van stoom. Wij zijn duurzaam door onze technologie.

Wij ontwerpen, ontwikkelen, produceren en leveren stoomsterilisatietechnologieën voor de tuinbouwsector.

Moleda is opgericht door de families Barel en Myhrene, beiden al vele generaties actief in de landbouw. Moleda is een Nederlands-Noorse onderneming gevestigd in Veldhoven, Nederland.

Moleda’s missie is het leveren van de beste technologie voor duurzame plantgezondheid. Wij zien een wereld voor ons waarin planten gezond en productief kunnen groeien zonder het gebruik van chemicaliën.

Maak kennis met onze producten.

Plantsauna

De Plantsauna steriliseert plantenmateriaal met behulp van nauwkeurige temperatuur-gecontroleerde stoom. De Plantsauna is een warmtebehandeling die vóór het planten wordt gebruikt om plagen, ziekten en schimmels uit te roeien. Het systeem wordt veel gebruikt in zachtfruit plantenkwekerijen.

Agro-Pure

De Agro-Pure steriliseert materiaal met behulp van stoom; dit garandeert een gelijkmatig verdeelde temperatuur, wat cruciaal is voor het uitroeien van ongewenst ongedierte en ziekten op materiaal. Het systeem wordt veel gebruikt in kwekerijen en kassen.

Toepassingen

Wat wilt u steriliseren?

Plantsauna

Agro-Pure

De Plantsauna steriliseert plantmateriaal in verschillende stadia in de tuinbouw, bij veredelaars, kwekers en telers.

De Agro-Pure steriliseert een breed scala aan tuinbouwmateriaal in verschillende stadia in de tuinbouw, bij veredelaars, kwekers en telers.

Veredelaars

Veredelaars gebruiken Plantsauna voor het steriliseren van uitlopers en moederplanten om ziektevrije planten te garanderen voor het planten in de veredeling.

Kwekerijen

Kwekerijen gebruiken Plantsauna voor het steriliseren van moederplanten en uitlopers om ziektevrije planten te garanderen voor het planten in kwekerijen.

Telers

Telers gebruiken Plantsauna voor het steriliseren van planten vóór het planten om te zorgen voor ziektevrije planten bij productieactiviteiten.

Veredelaars

Veredelaars gebruiken Agro-Pure om materiaal te steriliseren zodat er geen ongedierte wordt verspreid bij hergebruik van materiaal tijdens het veredelingsproces.

Kwekerijen

Kwekerijen gebruiken Agro-Pure om materiaal te steriliseren zodat er geen ongedierte wordt verspreid bij hergebruik van materiaal tijdens het vermeerderingsproces.

Telers

Telers gebruiken Agro-Pure om materiaal te steriliseren zodat er geen ongedierte wordt verspreid bij hergebruik van maateriaal tijdens het productieproces.

Bekijk onze case studies

nessen_logo

Plantsauna voor schone aardbeien moederplanten

Neessen gebruikt de Plantsauna sinds 2018. Neessen gebruikt moederplanten met de hoogste gezondheidsstatus, maar wil een extra verzekering om het nieuwe seizoen schoon te beginnen met planten van het vorige seizoen.

rapo_logo

Plantsauna voor vollegronds aardbeienkwekerij

Rapo B.V., gevestigd in het zuiden van Nederland, gebruikt de Plantsauna sinds 2020. De Plantsauna is essentieel voor de sterilisatie van moederplanten.

wiig_logo

Agro-Pure in de groenteteelt

Onze klant is één van de grootste Noorse groenteproducenten. Ze hadden een sterilisatieoplossing nodig vanwege het hoge risico op besmetting door ongedierte, ziekteverwekkers en ziekten in de kasproductie.

Agro-Pure in de productie van verse kruiden

Snarum Gartneri is een Noorse kruidenproducent net buiten Oslo. Ze produceren al kruiden sinds het begin van de jaren 90 en gebruiken sinds het begin Agro-Pure om het risico op besmetting in hun productie te verminderen.

Bekijk nuttige informatie over ons bedrijf

white_papers_icon

White Papers

Lees diepgaand over de problemen die we oplossen en hoe we de oplossing daarvoor hebben ontdekt.

blog_news_icon

Nieuws

Lees over de laatste updates van ons bedrijf.

media_icon

Media

Lees wat de media zeggen over ons bedrijf en onze technologie.

Laatste nieuws

Komende evenementen

10 Januari 2024 Aardbeiendag
‘s-Hertogenbosch, The Netherland
11 Januari 2024 International Soft Fruit Conference
‘s-Hertogenbosch, The Netherland
29-31 Januari 2024 Annual NASGA Meeting & Conference
Herhey, PA – USA
7-9 Februari 2024 Fruit Logistica
Berlin – Duitsland

Heeft u nog vragen?

Check de FAQ, of neem contact met ons op.