Technologieën die we gebruiken in onze producten

Stoom als efficiënte energiedrager

Innovatieve luchtcirculatie technologie

Temperatuur controle technologie

Onze impact

null

Duurzame plantengezondheid

Moleda levert de bouwstenen voor telers om proactief een efficiënte en winstgevende bedrijfsvoering mogelijk te maken zonder afbreuk te doen aan duurzaamheid.
null

Vermindering van emissies

Onze producten zijn directe vervangers voor veel schadelijke chemicaliën die momenteel bij de productie worden gebruikt. Deze chemicaliën dragen bij tot de toename van broeikasgassen in onze atmosfeer.
null

Bouwen aan een veerkrachtig plantenecosysteem

Door een volledig duurzaam fytosanitair schema aan te nemen, zullen planten inherent sterker en gezonder worden, waardoor de vraag naar schadelijke behandelingen afneemt en het milieu minder wordt belast.
null

Minder afval

Door het gebruik van de Agro-Pure en de Plantsauna kan eerder gebruikte materiaal worden hergebruikt, die anders zou zijn weggegooid.

Moleda en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Geen honger - Bevorderen van duurzame landbouw

Klimaatactie

Wij geloven in bewust ondernemen in alle dimensies van Moleda. Wij zien onze groei als een kracht voor verandering. Door de juiste waarden en drijfveren binnen Moleda in te brengen en samen te werken met gelijkgestemde partners om onze doelen te bereiken, laten we een positieve stempel achter.

Kernwaarden

Integriteit

Wij geloven in open, respectvolle en eerlijke relaties. Van klant tot leverancier tot onderzoekspartner, wij streven ernaar altijd te leren en open te staan voor feedback en informatie.

Innovatie

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om nieuwe producten en diensten te blijven ontwikkelen die passen bij onze visie en een positieve impact hebben. Wij genieten van het hele proces, van ideevorming tot ontwikkeling en implementatie.

Duurzaamheid

Wij hanteren een brede definitie van duurzaamheid die wij onderverdelen in twee hoofdgebieden. Milieuduurzaamheid, waarop we onze producten willen bouwen, en zakelijke duurzaamheid, waarbij we niet optimaliseren op economische, ethische en consumentenfactoren.

Kwaliteit

Wij geloven in het bouwen van producten van de hoogste kwaliteit. Van de ingenieurs die aan de ontwikkeling werken tot het gebruik van de beste materialen bij de bouw tot het bieden van service en ondersteuning.

Ons team

Simen Myhrene

Mede-oprichter & Landbouwkundige

Cas Barel

Mede-oprichter & Technisch Directeur

Sander Myhrene

CEO

Bjørn Petter Skjeltorp

Adviseur

Jakob Aubell

Marketing en bedrijfsontwikkeling

Kars Vreeswijk

Verkoopmanager

Partners

honeywell
uf
nibio
pcfruit
proefcentrum
agroscope

Geschiedenis van Moleda

Moleda is opgericht door de families Barel en Myhrene, beiden al vele generaties actief in de landbouw. Het oorspronkelijke idee om stoom te gebruiken voor sterilisatie in agrarische toepassingen werd in de jaren ’70 door beide families toegepast. Door het verbod op methylbromide werd sterilisatie met stoom commercieel interessant. Door de positieve resultaten van het onderzoek van de Universiteit van Florida en het Noorse Instituut voor Bioeconomisch Onderzoek, en de commerciële interesse die via Fresh Forward in Nederland werd gegenereerd, werd in 2019 een commercieel bedrijf opgericht om alle sterilisatietechnologieën samen te brengen en op de markt aan te bieden.

Heeft u nog vragen?

Check de FAQ, of neem contact met ons op.