Bedrijfsprofiel

Neessen Aardbei en Aspergeplanten is een grote vermeerderaar van aardbeien- en aspergeplanten, gevestigd in Grashoek, in het zuidoosten van Nederland. Neessen bezit en beheert 9 ha kassen, 10 ha trayvelden en ongeveer 200 ha open kwekerijvelden. Neessen maakt deel uit van de Fragaria Holland-groep, samen met nog drie andere toonaangevende plantenvermeerderaars. Fragaria Holland en de Universiteit van Wageningen zijn aandeelhouders in Fresh Forward, een toonaangevende speler op het gebied van aardbeiengenetica. Neessen levert een verscheidenheid aan aardbeirassen, plantkwaliteiten en planttypen, waaronder stekken, plugplanten, trayplanten, wachtbedplanten, frigo en verse planten.

null

Johan Neessen

Eigenaar en bedrijfsleider – Neessen Aardbei- en Aspergeplanten VOF

“Plantsauna was de ontbrekende schakel om er zeker van te zijn dat ik met schoon plantmateriaal kan beginnen. Doordat ik een Plantsauna op mijn eigen kwekerijlocatie heb, ben ik flexibel in het gebruik ervan; ik hoef met niemand afspraken te maken en mijn plantmateriaal blijft op mijn kwekerij voor sterilisatie.” – Johan Neessen – Eigenaar en bedrijfsleider – Neessen Aardbei- en Aspergeplanten VOF

Product Dat We Hebben Gebruikt

Twee Plantsauna units, aangedreven door een 38 kW oliestoomketel.

Onze oplossing

Moleda’s Plantsauna is een uitstekende keuze voor deze sterilisatietaak vanwege zijn betrouwbare en stabiele prestaties. Nadat de klant via de Fresh Forward-groep over ons product had gehoord, hebben ze het systeem grondig getest gedurende twee jaar. Na deze testjaren waren ze overtuigd van het proces en hebben ze twee Plantsauna’s aangeschaft voor hun eigen productie van aardbeienplanten. Onze lanceringsklant, Neessen, gebruikt de Plantsauna-sterilisatiemethode voor al hun moederplanten. Tijdens het seizoen draaien beide Plantsauna’s 24/7. We voeren drie behandelingen per dag uit per Plantsauna, zegt Johan Neessen, eigenaar van Neessen Aardbei en Aspergeplanten. Hij behandelt frigo moederplanten en moederplanten in potplug in de Plantsauna. De eerste proeven voor een meeldauwbehandeling met verse planten en verse scheuten gaven ook goede resultaten.

Ze behandelen effectief ongeveer 2,5 miljoen moederplanten per jaar in de Plantsauna.

De resultaten

  • Het seizoen beginnen met schoon vermeerderingsmateriaal
  • Volledige flexibiliteit in eigen beheer hebben
  • Geen uitbesteding van sterilisatie aan aannemers of derde partijen

Download Case Study

Download onze case study in PDF formaat en leer meer over how onze oplossing de klant hielp met het overwinnen van hun uitdagingen.

Case Study

Heeft u nog vragen?

Contact ons

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.

    Blijf op de hoogte

    Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze Moleda nieuwsbrief. Wees als eerste op de hoogte! Meld je via onderstaand formulier aan voor onze nieuwsbrief.