Bedrijfsprofiel

Rapo B.V. is een grote vermeerderaar van aardbeien- en aspergeplanten uit Roosendaal, in het zuiden van Nederland. Rapo B.V. is een van de aandeelhouders van Fresh Forward, samen met nog 3 andere toonaangevende vermeerderaars van aardbeienplanten en de Universiteit van Wageningen. Rapo Quality Plants levert een breed scala aan rassen en kwaliteiten, vers en in frigo, inclusief doordragers, A, A+, A++, B-planten en wachtbedplanten.

null

Tom Muller

Kwekerij manager – Rapo BV

“Ik ben tevreden met de resultaten van de Plantsauna. Het helpt ons gezonde planten te hebben en ik zie een goede wortelontwikkeling na de behandeling.”

Tom Muller – Kwekerij manager – Rapo BV

Product Dat We Hebben Gebruikt

De Plantsauna van Moleda in de afmeting van één pallet. Aangedreven door een oliegestookte stoomketel van 16 kW.

Onze oplossing

Moleda’s Plantsauna is een uitstekende keuze voor deze sterilisatietaak vanwege zijn betrouwbare en stabiele prestaties.
Nadat de klant van ons product hoorde via de Fresh Forward-groep, waren ze geïnteresseerd om deze te gebruiken in hun eigen productie van aardbeienplanten.
In tegenstelling tot de traditionele CATT-behandeling constateerde de klant dat de wortelgroei aanzienlijk beter was na de behandeling met het Plantsauna-systeem. Daarnaast heeft de klant het voordeel dat de sterilisatiebehandeling op zijn eigen locatie kan worden uitgevoerd, zonder de planten naar een andere locatie te hoeven verplaatsen, waardoor hij flexibeler is in zijn eigen planning.

Ze behandelen effectief ongeveer 3,5 miljoen planten per jaar in de Plantsauna.

Onze resultaten

Als gevolg van het gebruik van de Plantsauna ervaart Rapo BV verschillende voordelen in hun productie:

  • Gezonde planten
  • Goede wortelontwikkeling
  • Flexibiliteit in het sterilisatieproces, eenvoudig op mijn eigen locatie

Download Case Study

Download onze case study in PDF formaat en leer meer over hoe onze oplossing onze klant hielp om hun uitdagingen te overwinnen.

Case Study

Heeft u nog vragen?

Contact ons

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.

    Blijf op de hoogte

    Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze Moleda nieuwsbrief. Wees als eerste op de hoogte! Meld je via onderstaand formulier aan voor onze nieuwsbrief.